PHILIPS heritage

Eindhoven is de stad waar de gloeilamp werd gemaakt, de televisies van de lopende band rolden en waar menig staafmixer de fabriek uit werden gereden. Eindhoven was PHILIPS en PHILIPS was Eindhoven. Tot de lage lonen landen in opkomst kwamen, tot de directie liever in de hoofdstad van Nederland zetelde en tot de gloeilamp niet meer levensvatbaar bleek. PHILIPS heeft veel moois nagelaten en dit erfgoed is Eindhoven’s nieuwe trots. Vele fabrieks- en kantoorpanden worden opgeknapt. Ze krijgen een herbestemming als onderkomen voor lofts, als fabriek en showroom van wereldberoemde ontwerpers, als een plek om te eten of als een plek om te studeren.

Piet Hein Eek vond zijn onderkomen in fabriekshallen in Strijp R., de voormalige apparatenfabriek is een tijdelijke winkel en het SAS-gebouw wordt een loft-complex. Al eerder werd het PHILIPS onderkomen in het centrum herbestemd. De Witte Dame werd het epicentrum van Nederlands design. De Design Academy is de trotse bewoner van een deel van dit gigantische gebouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.