AenF match

Moeder Natuur heeft Anne en Ferdinand een handje geholpen in oktober. Het thema voor de onvolprezen fotowedstrijd was ‘Indian Summer’.  De zon scheen volop en de blaadjesbleven lang aan de bomen hangen. Heel anders dan in het land van de Indian Summer waar de sneeuwvlokken de inwoners aan de oostkust om de oren vlogen.
Indian Summer
Zo gemakkelijk als de opdracht was, des te moeilijker de beoordeling is. Twee foto’s die de herfst mooi verbeelden, op de blog van de twee fotografen vind je beide foto’s.
Anne reed langs, stopte en maakte een foto van de natuur in al haar schoonheid. Je ruikt de rijpe vruchten bijna en het doet je verlangen naar een verhuizing naar de Vechtstreek. Anne heeft de foto bewerkt om de lagen in de foto te benadrukken. De vraag is of dat nodig was. De lagen zijn goed tezien, er zit diepgang in de foto. De bewerking heeft de foto misschien iets te geel gemaakt.
Ferdinand heeft dit keer zijn inzending nauwelijks bewerkt. Het resultaat is een pure foto die ook in de zomer genomen had kunnen worden. Tot dat je beter kijkt. De bloemen in het stalletje en de warme kleding horen onmiskenbaar bij de herfst. Ook de foto van Ferdinand heeft lagen: je ziet niet meteen een Indian Summer, je moet ‘m interpreteren.
De jury heeft het deze maand lastig: gaat ze voor de schoonheid aan de oppervlakte of de diepere laag in een realistischer foto. Foto’s moeten aanzetten tot denken en dan is schoonheid soms van minder groot belang. Daarom wint Ferdinand deze maand de AenF match.
Nieuw thema
Het thema voor de maand november is: ‘This is a man’s world’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.