VLC Santiago Calatrava

Een IMAX filmtheater waarin een oog te herkennen is. Het wetenschapsmuseum dat de vorm heeft van een geraamte van een walvis. Een operahuis dat lijkt op een happende vis en ‘iets’ duurder uitviel dan geraamd. Gebouwen ontworpen door Santiago Calatrava, geboren in Valencia. En laten die gebouwen nu ook staan in de geboorteplaats van de architect. De gebouwen staan op de plek waar ooit de rivier de Turia uitmondde in de zee. De stad van de kunsten en de wetenschappen is meer dan enkel witte gebouwen, het ontwerp bevat veel water – als verwijzing naar de rivier – en sluit naadloos aan bij het park dat een flink deel van de rivierbedding omvat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.