Divine Home

De kerken lopen leeg. Steeds minder mensen gaan naar de kerk en dus dreigt verval voor veel van deze mooie gebouwen. Gelukkig wordt vaak een herbestemming gevonden voor kerken. Het bekendst is natuurlijk de boekenwinkel in Maastricht, maar ook de ‘kleinere’ projecten zijn zeker de moeite de waard. In Utrecht staat bijvoorbeeld de St. Jakobuskerk, een voormalige Katholieke kerk. De kerk is tussen 2007 en 2009 door ZECC architecten uit Utrecht getransformeerd van showroom naar geweldig woonhuis. De foto’s van dit mooie project zijn van Frank Hanswijk. De woondelen zijn losgehouden van het oude gebouw, waardoor het huis als ‘tijdelijke bewoner’ van het gebouw kan worden gezien. Tussen de woondelen in, meandert een verkeersruimte die het voorste deel verbindt met het deel waar vroeger het altaar stond en waar zich nu de woonkeuken bevindt. De woondelen zijn hemels wit gehouden en zijn op bepaalde punten ondergeschikt aan de mooie details van de kerk, zoals de muur- en plafondschilderingen en de glas-in-lood ramen. Ben je meer dan geïnteresseerd in het huis? Kijk dan vooral eens op de website WoonkerkXL, daar vind je uitgebreide informatie over het huis en over de verkoop van dit unieke pand.

with kind permission of ZECC architecten BV
photos Frank Hanswijk © 2011

Een gedachte over “Divine Home

  1. Pingback: Amen – COS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.