NYC Architecture

New York is een groene stad. Velen denken dat Manhattan enkel bestaat uit beton en glas, maar dat is het beeld dat we krijgen door de vele series en films die er worden opgenomen. Lopend vanaf Central Park naar Battery Park kom je zomaar nog drie tot vier parken tegen. En daar omheen staan vaak de mooiste gebouwen, zoals Flatiron Building bij Madison Square Park.

Prachtig liggend aan de oever van de East River ligt het VN-gebouw. Op dit moment wordt het gebouw gerenoveerd. Iets richting Mid Town staat één van de bekendste gebouwen van New York: The Empire State Building.

Dichtbij Madison Square Park staat One Madison Park, een smal en hoog appartementencomplex. Lopend naar Up Town, richting Central Park, kom je Trump Tower en Bank of America tegen. Gelegen naast Central Park staat een complex met twee torens: Time Warner Center.

Vanaf Brooklyn Bridge zie je de nieuwste aanwinst van Down Town Manhattan boven de gebouwen uitstijgen: The Beekman. En eenmaal in Down Town, bezoek ook het Holland Pavilion in Battery Park. Het paviljoen is door Nederland aan de stad New York geschonken ter gelegenheid van de vriendschappelijke banden tussen de VS en Nederland die in 2009 vierhonderd jaar bestonden. Het paviljoen is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel van UN Studio.

Moderne architectuur in overvloed, maar er zijn ook oudere pareltjes te vinden. In Bryant Park ligt de schitterende stadsbibliotheek van New York. Het gebouw imponeert met z’n rijk gedecoreerde leeszalen en hoge gangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.