NYC The Whitney Museum

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

In de Upper East Side, dichtbij Central Park, staat The Whitney Museum of American Art. Een museum voor hedendaagse kunst, in 1931 opgericht door Gertrude Vanderbilt Whitney. Het museum begon meteen met een collectie van 700 stukken uit eigen bezit. De huidige huisvesting stamt uit 1966. Het museum wil vanaf 2015 de werken gaan tentoonstellen in een nieuw gebouw in het Meatpacking district, naast The High Line met uitzicht over de Hudson River. Tot en met 11 september 2011 is de tentoonstelling ‘Pro Tools’ van Cory Arcangel in The Whitney te zien. Arcangel heeft ondermeer een installatie gemaakt waarin de evolutie van computergames en -consoles is te zien, geïllustreerd met bowlinggames. Een recensie van deze tentoonstelling is te zien op YouTube, de opname werd gemaakt op het moment dat wij er ook waren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.