Fontshopping

Geen winkel in Nederland die zich zo nadrukkelijk bezig houdt met de huisstijl en de typografie als de Bijenkorf. In 1960 omarmde het warenhuis het lettertype ‘Helvetica Neue’ en anno nu is dit lettertype nog steeds de ‘huisletter’. In het magazine van april 2011 was de geschiedenis van de vormgeving van het warenhuis te lezen. Van het pakpapier van Maurits Escher, waarvan het origineel stamt uit 1923, tot en met het prominenter in uitingen aanwezige hexagoon (honingraat), het maakt allemaal deel uit van het cultureel erfgoed van de Bijenkorf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.