New York minute

In de jaren ’30 van de vorige eeuw werd het westelijke deel van Manhattan voorzien van een nieuw openbaar vervoer netwerk. De rails die tot dan toe door de straten liepen, werden ruim 9 meter boven de grond geplaatst. Hiermee werden de straten veiliger voor de inwoners en was de ‘High Line’ geboren.

Vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw werd het treinverkeer op de High Line gestaakt en verwaarloosde het industrieel erfgoed. In 2002 omarmde de stad een initiatief van de ‘Vrienden van de High Line’ om van het bovengronds sporennetwerk een openbaar park te maken.

Het eerste deel van het nieuwe park werd op 9 juni 2009 geopend. Dit deel loopt van Gansevoort Street tot aan West 20th Street. Op 8 juni 2011 zal het tweede deel, van West 20th Street tot aan West 30th Street, worden geopend. Wanneer de oplevering van het laatste deel, van West 30th Street tot aan West 34th Street, zal plaatsvinden is nog niet bekend. Meer informatie over de High Line vind je op de zeer uitgebreide website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.