Amber: Arnhem Mode Biënnale

Arnhem is dè modestad van Nederland. Van 1 juni tot en met 3 juli 2011 staat de stad in het teken van de Mode Biënnale. Het evenement heeft een voormalig fabriekspand van Akzo Nobel als hoofdkwartier en dat pakt zeer goed uit. De installaties en de mode komen zeer goed tot hun recht in de grote fabriekshallen. De tentoonstelling begint met de inspiratie-bronnen van modeontwerpers, zoals geur, gebruiksvoorwerpen, muziek, film en fotografie.

Na de inspiratiebronnen is het de beurt aan de accessoires, zoals make-up, haardracht, tassen en schoenen. Deze aspecten maken, samen met de kleding de Mode. De jonge designers hebben een eigen hal gekregen waarin zij hun experimentele kleding kunnen laten zien. Deze ontwerpen volgen later op deze blog. Na de jonkies volgen de gevestigde namen. Raf Simons, Jil Sander, Prada en Patrik Ervell zijn onder anderen vertegenwoordigd in Amber. Bijna alle zintuigen worden geprikkeld tijdens de tentoonstelling. De laatste prikkeling vindt plaats in het schitterende Café Amber. De broodjes zijn er heerlijk en bij mooi weer is het erg fijn toeven in de vele zitzakken en hangmatten van Fatboy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.