Eusebius

Eusebius
Een uitstapje met collega’s bracht ons naar… Arnhem. Met gids en al bekeken we de Eusebiuskerk en ‘beklommen’ we, met de lift, de toren die de komende jaren in de steigers zal staan. De kerk is een wederopbouw product van na de tweede wereldoorlog. De kerk is in die periode volledig plat gebombardeerd. Dankzij het nieuwe bestuur van de stad werd de kerk opnieuw opgebouwd, terwijl bij de aanvang van de bouw bekend was dat er geen kerkgemeenschap gebruik van zou gaan maken. De kerk bevat een aantal mooie elementen, zoals de de gildeborden en het praalgraaf van de Hertog van Gelre. De moderne lampen zijn geschonken door een oud-burgemeester bij zijn afscheid. De laatste foto is een fragment van de nok van de toren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.