Aerodynamic office

Aerodynamic office
‘Groningen’ is een begrip onder studenten. De voormalige IBG, tegenwoordig DUO, is er al jaren gevestigd in het Sterrenbos, een park in het zuid-oostelijk deel van de stad. De oude rijksdienst was, samen met de Belastingdienst, verdeeld over vier torens (op de foto hieronder is één van de torens te zien, links naast het nieuwe gebouw). Om de 2.500 medewerkers beter met elkaar samen te laten werken en omdat de oude gebouwen de niet meer voldoen aan de huidige maatstaven, is UN Studio van architect Ben van Brakel gevraagd een nieuwe gezamenlijke huisvesting te ontwerpen. Het nieuwe gebouw moest op de oude lokatie worden gebouwd, dus in het Sterrenbos. Hiervoor moest een deel van het park worden opgeofferd. Om het groenniveau te behouden, zal op de plek van de oude torens groen geplant worden. In 2011 werd het nieuwe ankerpunt van Groningen opgeleverd.
De aërodynamische vorm van het gebouw is het resultaat van diverse wind- en zonstudies. Het gebouw respecteert de bosrijke omgeving en het gebruik van energie is geminimaliseerd door het gebruik van o.a. geïntegreerde zonwering. De twee rijksdiensten maken gebruik van de gezamenlijke ruimtes, als de ontvangsthal, publieke parken, parkeerfaciliteiten en commerciële functies.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s