Dublin Trinity College

In 1952 stichtte Elizabeth I op de plaats waar het Augustijnenklooster stond een universiteit: Trinity College. De universiteit staat in het centrum van Dublin en is nog steeds volop in bedrijf. Als toerist kun je vrijelijk over het terrein lopen en de mooie gebouwen bekijken. Achter de hoofdingang ligt Parliament Square. Aan dit plein ligt Dining Hall, eerste foto onder, dat gebouwd is in 1761. In 1853 werd Campanile, de klokkentoren gebouwd. Achter de toren ligt Library Square met in het gras kunst en aan de rand van het plein het oudste gebouw van het complex, in rood baksteen: Rubrics.

Aan New Square ligt Museum Building uit 1857. Naast dit gebouw ligt een plein met het kunstwerk ‘Sphere within sphere’ van Arnaldo Pomodoro. Het kunstwerk staat voor de nieuwe bibliotheek. Aan het Fellows’ Square ligt het nieuwe museum, The Douglas Hyde Gallery en het nieuwste bouwwerk van het complex, de rechtenfaculteit.

De oudste bibliotheek ligt eveneens aan Fellows’ Square. De bibliotheek is gebouwd in 1732 en is beroemd om z’n Long Room van 64 meter lang. De onderstaande foto’s zijn afkomstig van Trinity College. De Long Room is te benaderen via een tentoonstellingsruimte waarin delen van ‘The Book of Kells’ zijn te zien. Dit manuscript is waarschijnlijk het werk van monniken uit Iona en bevat de vier evangeliën in het Latijn. Het boek is van groot historisch belang en ligt sinds de 17e eeuw in Trinity College.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.