Dublin Docklands

De Docklands van Dublin zijn in ontwikkeling. Net als in andere grote steden, was het haventerrein van Dublin in vroegere tijden een gebied waar je liever niet wilde zijn. En ook in deze stad wordt de oude haven steeds meer betrokken bij de stad. Grootse uitgaansgelegenheden, zoals het O2-stadium, zijn hier inmiddels gevestigd. Bekende architecten worden aangetrokken om de nieuwe publiekstrekkers te trekken. Zoals ‘de zoon van Valencia’ Santiago Calatrava, die de Samuel Beckett Bridge ontwierp. De brug verbindt noord met zuid.
In maart 2010 opende het Grand Canal Theatre van de in New York woonachtige Daniel Liebeskind. Het theater ligt aan de zuidzijde van de River Liffey in de Grand Canal Dock en kijkt uit over de Grand Canal en heeft vanaf het water gezien een rode loper. Liebeskind heeft het theater aan de voorzijde gevuld met glas, het theaterpubliek speelt hierdoor een spel voor degenen die aan de buitenzijde van het theater staan.

Ierse architect Kevin Roche ontwierp het Convention Centre Dublin, dat opende in september 2010. Het gebouw ligt in Spencer Dock, aan de noordzijde van de River Liffey. Aan deze zijde is ook nog een aantal authentieke havendetails te vinden. Zoals de oude gebouwen hierboven en de bruggen die het havengebied scheiden van de stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.