Sakirin Camii

Sakirin Camii
Istanbul, de stad op de grens tussen Europa en Azië, is een moderne stad. Grote toeristische hoogtepunten zag ik in september, zoals het Topkapi paleis en de Blauwe Moskee. De aflevering van 5 december 2010 van het televisieprogramma 3 op Reis was gedraaid in Istanbul. De globetrotters bezochten de schitterende nieuwe moskee Sakirin. Het is een modern gebouw, niet alleen qua architectuur maar ook qua keuze van de architect. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een vrouw een moskee ontworpen. Zeynep Fadillioglu ontwierp het gebouw dat de Arabische tradities met moderne materialen verenigt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.