Horloge

De Franse senaat heeft de afgelopen week eindelijk ingestemd met de plannen van het Franse kabinet om het pensioensysteem aan te passen. Concreet moeten de Fransen langer doorwerken, tot 62 jaar. Kunstenaar Julien Berthier heeft in 2009 een klok ontworpen waarmee je kunt zien hoelang je al werkt. De klok berekent dit op de seconde nauwkeurig en gaat uit van een diensttijd van 40 jaar voordat je met pensioen mag gaan. “L’Horloge d’une vie de travail” is via de mobiel te bedienen en kan daardoor aan het einde van de 35-urige werkweek op vrijdagmiddag op afstand uitgezet worden. Een leuk hebbedingetje voor de babyboomers die niet kunnen wachten om met pensioen te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s