Bunker 599

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Her en der zijn in Nederland nog resten te zien van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In de periode 1815 tot 1940 werd Holland verdedigd met behulp van de NHW. Als de vijand de belangrijkste Hollandse steden naderde, werd vanuit de verdedigingswerken alarm geslagen en werd land onder water gezet om de vijand op afstand te kunnen bewaren. Na de Eerste Wereldoorlog werd de linie verbeterd met een aantal bunkers. Slechts enkele jaren later bleek het concept niet meer te werken. Vijanden hadden andere technieken gevonden om landen binnen te trekken en Nederland werd in 1940 bezet door Duitsland.
Eén van de onderdelen van de NHW is bunker 599. Deze bunker is sinds kort open als attractie bij de Diefdijklinie, bij de snelweg A2. De bunker stond langs een dijk middenin een stuk land dat is aangewezen als overloopgebied voor hoog water in rivieren en kanalen. Sinds kort kunnen bezoekers de bunker van dichtbij bekijken. RAAAF | Atelier De Lyon heeft de bunker opgedeeld in twee stukken en heeft in het midden een meter verwijderd uit de bunker. Als ware het een loper, is een pad gemaakt dat loopt van de dijk, door de bunker, naar het overloopgebied. De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Erick de Lyon.

2 gedachtes over “Bunker 599

    1. Beste Ronald,

      Gefeliciteerd met de nieuwe naamgeving van jullie bedrijf. De naam heb ik veranderd in het blogbericht en ik heb de link meteen ook even aangepast. Bedankt voor het inseinen.

      Cos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.