Around the world in posters

Voor Amerikanen houdt de wereld op bij de Verenigde Staten. Dat is nu en dat was vroeger ook al het geval, behalve als je beter opgeleid was en bent. Dan ga je de wereld ontdekken. Verre oorden als Europa en Azië liggen dan aan je voeten. Oké, je moet Europa dan wel doen in één week, maar je hebt het dan wel gezien. Tegenwoordig worden de reizen geboekt via internet. Dat was vroeger natuurlijk wel anders. Ook Amerikaanse toeristen moesten naar reisbureaus. En die reisbureaus probeerden de bestemmingen aan de toerist te brengen met schitterende posters. Op de fotoverzamelplaats Flickr heeft de Boston Public Library een groot deel van haar verzameling posters gepubliceerd, waarvan ik je hier een zeer beperkte keuze laat zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s