Echt HEMA!

In 2010 heeft warenhuis HEMA voor de 23e keer een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Beginnende ontwerpers krijgen hierdoor de mogelijkheid om een product te ontwerpen dat voor een groot publiek bereikbaar zal zijn. Eén van de bekendste ontwerpen uit de geschiedenis van deze wedstrijd is de fluitketel met het vogeltje. Dit jaar was de opdracht: ontwerp een ècht HEMA-artikel dat het voor de mensen leuker en makkelijker maakt om erop uit te gaan, voor een dagje uit met de kinderen of om te winkelen met een vriendin. De prijzen zijn op 1 juni 2010 uitgereikt aan de winnaars en de ontwerpen zijn voor het grote publiek vanaf 1 september tot en met 31 oktober 2010 te zien in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

De wedstrijd is gewonnen door René Bijsterveld, die de ‘vrachtpatser’ ontwierp. Het is een accessoire die gemakkelijk grote en zware spullen op de fietskan vervoeren.

De tweede prijs was voor Toon Welling. Hij ontwierp een doos, ‘de laatste reis’, waarin kleine huisdieren kunnen worden begraven, nadat de doos door de kinderen op hun eigen manier is versierd.

Met ‘sap op stap’ kunnen de pakjes met sapjes, na consumptie, omgevormd worden tot een boot, vliegtuig of een bus. Annet Bruil bedacht deze pakjes, waarmee ze de derde prijs behaalde.

Een eervolle vermelding kregen Marit Coehorn met ‘verzendprent’ (kaarten waarop kinderen hun herinnering aan een dagje uit kunnen tekenen of schrijven), Pieter Boutkan met ‘in the pocket’ (onderbroeken waarin een zakje is genaaid voor geld en andere bezittingen) en Mianne de Vries met ‘pleisters voor de grote avonturiers’ (pleisters met afbeeldingen van Jip en Janneke die ook enigszins gewond zijn geraakt in de strijd).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.