Guillemins

“My goal was to create a building that reflects the new stations potential significance as a high speed inter-urban link between Europe’s cities.
I imagined a building without facades with a soaring roof above offering protection from the elements (particularly the ever present rain of the Belgian Winter). This could maintain the views through and of the station. The vaulted shape was a natural development of this vision while the soft (perhaps feminine) undulating curve of the roof was selected to mimic the graceful rise and fall of the Cointe hills beyond. 
I felt that there was no better way to celebrate the technological achievement of the TGV trains than to expose the working platforms and the dynamism of the moving ensemble of passengers and trains.” – Santiago Calatrava




Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s