MDNA

Twee avonden achtereen stond de ‘Queen of Pop’ in Amsterdam. De nieuwste muziekhal van Nederland, Ziggo Dome, was het onderkomen voor de gigantische entourage van Madonna. DJ en producer Martin Solveig mocht het publiek opwarmen en rond kwart over tien was het tijd voor de hoofdact. De opening was spectaculair, vooral dankzij de graphics op de gigantische schermen op het podium en het overweldigende geluid. De akoestiek is erg fijn in Ziggo Dome. De 53-jarige zangeres benutte, samen met haar dansers, het gehele podium. Ze dansten op de nieuwe nummers en op een aantal grootste hits, zoals Vogue en Express Yourself (met een vleugje van Gaga’s Born this way). De drie Basken, die een aantal keren terugkeerden in de show, zongen prachtig en vormden voor mij het hoogtepunt van het concert.